Selecteer een pagina

Op 10 juni wordt de G1000Enschede gehouden over het onderwerp ‘vuurwerk’. De aanmeldingen voor G1000Enschede zijn een groot succes.

Tijdens G1000Enschede wordt de vraag behandeld hoe Enschede om wil gaan met het afsteken van vuurwerk. Inwoners gaan met elkaar in gesprek om aan te geven wat ze belangrijk vinden en om samen te werken aan concrete oplossingen.

Tijdens de bijeenkomst op 10 juni gaan 600 gelote burgers, professionals, politici en ambtenaren een dag met elkaar in gesprek over dit onderwerp. Deze week zijn de uitnodigingsbrieven op de mat gevallen en er is massaal gebruik gemaakt van de uitnodiging. Binnen 24 uur werden ruim 100 aanmeldingen geregistreerd. Mevrouw Berkvens was de 100ste aanmelder en is vandaag verrast met een bloemetje.

De overlast van vuurwerk in onze stad neemt toe, met als gevolg onrust bij sommige groepen, letsel bij anderen en hoge kosten voor de gemeenschap. Het gesprek op 10 juni is de eerste stap om als Enschedeërs met elkaar te besluiten of we dit zo willen houden of dat het in de toekomst anders moet. Over de ideeën van deze dag gaan we na 10 juni met de rest van de stad in gesprek. In november ronden we deze gesprekken af en worden er concrete voorstellen uitgewerkt hoe Enschede in het vervolg de jaarwisseling wil vieren.

Op de foto staat mevrouw Berkvens met naast haar Harm van Dijk. Hij is de gastheer en gespreksleider van de bijeenkomst op 10 juni. Heeft u ook een uitnodiging gekregen? Meld u dan snel aan.

Meer informatie vindt u op www.Enschede.nl  en op Facebook G1000Enschede.