Selecteer een pagina

Op 8 en 9 september vindt het D’RAN 17 festival plaats, hét festival voor democratie, dialoog en durf.

Ruim een jaar geleden namen de Twentse griffiers het initiatief ‘Twentement’, in het kader van de nieuwe Twentse radensamenwerking en de versterking van de regionale democratie. En nu is het al zover. Op 8 en 9 september vindt het D’RAN 17 festival plaats, hét festival voor democratie, dialoog en durf! Onder het mom van: democratie maak je met zijn allen. En dat moet je ook vieren. En welke dag is mooier dan de Landelijke Dag van Democratie op 9 september.

Naar voorbeeld van succesvolle democratiefestivals in Noord-Europa is dit het eerste in zijn soort in Nederland. Democratie op een leuke en zinvolle manier gebracht! Op D’RAN 17 vind je een kleine 200 workshops, debatten, stands van diverse (burger)initiatieven uit Twente en daarbuiten (bijv. Duitsland), politieke jongerenorganisaties, ‘coffee with a cop’, theater, muziek, cultuur, masterclasses (o.a. lobbyen en interactief voorlezen). Het initiatief voor alle debatten/workshops komt direct uit de samenleving. En de aanmeldingen stromen binnen!

D’RAN 17 gaat over ontmoeten en meedoen. Organiseer je niet je eigen workshop of debat? Ga dan in gesprek. Debatteer actief mee. Geniet van nieuwe inzichten. Deel initiatieven of werk ze uit. Of nog beter: neem een initiatief. Heel graag ontmoeten we jou op D’RAN 17, midden in de mooie wijk Roombeek in het hart van Twente. Het programma-aanbod groeit met de dag, dus neem regelmatig een kijkje op www.dranfestival.nl voor de meest actuele stand van zaken. Zo is ook de vuurwerkdialoog G1000Enschede op het festival te vinden. Bovendien is je bezoek aan D’RAN 17 is ook prima te combineren met het Gogbotfestival en de Open Monumentendag (thema Boeren, Burgers en Buitenlui), die beide ook op 9 september in Enschede plaats vinden.

We rekenen op je komst en actieve deelname! Democratie is onbetaalbaar; daarom is de toegang gratis! Zie ook de bijgevoegde uitnodiging:

PDFD’RANuitnodiging.pdf

D’RAN 17 is een initiatief van de Twentse raadsgriffiers, in opdracht van de Regio Twente en als reactie op de Democratic Challenge van de VNG en het Ministerie van BZK. Stichting Twentement tekent voor de organisatie van D’ran, samen met de programmaraad (ROC van Twente, Saxion, Universiteit Twente, Tubantia, Waterschap Vechtstromen, Provincie Overijssel, Culturele instellingen Roombeek, Creatieve Ondernemers CC, Noaberschap (Twentse Coöperaties), TV Enschede FM ea).